Planten op kantoor: Inspiratie en tips

Planten op kantoor: Inspiratie en tips

Zoals je weet uit onze vorige blog is dit het uitgelezen moment om een nieuwe plant te kopen. En dat geldt niet alleen voor thuis, maar natuurlijk ook voor op kantoor. Uitstraling is daarbij heel belangrijk; de planten op kantoor zijn namelijk het visitekaartje van je bedrijf. Chicplants geeft tips en praat je bij over de laatste trends.

Planten op kantoor, stap 1

Hoe staan de planten er nu bij op jouw kantoor? Staat er in elke hoek een grote plant in volle bloei? Of is het een beetje zoeken naar het groen in het bedrijf? Allereerst is het van belang om na te denken, wat je precies wil uitstralen met de planten op kantoor. En of dat wel past bij het product of de dienst die jij aanbiedt. Ga je voor zakelijk en strak? Of juist warm en huiselijk? Hoe wil jij je klanten verwelkomen? Pak er een notitieblok bij en schrijf dit allemaal op (keywords). Dit kun je vervolgens als leidraad gebruiken bij het uitzoeken van de planten.

 

Planten op kantoor geven inspiratie

Wist je dat planten op kantoor de productiviteit verbeteren? Planten kunnen je namelijk een hoop inspiratie geven; bijvoorbeeld bij brainstormsessies met het team, meetings met nieuwe klanten etc. Krijg jij inspiratie van de planten bij jou op kantoor? Als dit niet het geval is, dan wordt het hoog tijd voor een paar nieuwe planten. Hulp nodig? Bekijk dan eens deze foto's van een aantal planten op kantoor die wij hebben geleverd in Rotterdam:   planten op kantoor  

 Planten op kantoor is gezond

Niet alleen zijn planten op kantoor een prachtig gezicht, ze zorgen er ook voor dat de lucht gezuiverd wordt. Zo komt er meer zuurstof vrij en dat is voor onze gezondheid belangrijk, aangezien we vele uurtjes doorbrengen op het werk. Een frisse en schone lucht is gezonder, en heeft effect op de productiviteit van je werknemers. Een win-win situatie.

Planten op kantoor, trendsetters

Interieurbeplanting Rotterdam

Wat zijn de laatste trends op het gebied van planten op kantoor? De tijd van de Yucca is wel zo’n beetje voorbij, tegenwoordig zie je veel stoere combinaties zoals de Nicky Leaf die bestaat uit een Strelitzia Nicolai met een prachtige pot gemaakt van light cement. Of de Treetastic, een hele moderne combi van een Ficus Lyrata met een mooie robuuste pot in warm taupe. Ook de Folia Lux is een goed voorbeeld van een stevige en toch stijlvolle plant-pot combinatie. De fraaie keramieken plantenpot en de forse Ficus Nitida vormen samen een sterk duo. Daarnaast staan klassiekers als de palmplant staan altijd goed op kantoor. Zoals de Kentia hydrocultuur palm of de Areca palm. Deze plant is ideaal voor het creeren van wat meer ruimte op kantoor. En de palmplant heeft weinig licht nodig dus mocht je op een vrij kleine, donkere plek werken, dan is dat geen probleem voor deze plant. Bestaat jouw kantoor uit een grote open ruimte? En wil je graag wat meer knusse hoekjes, waar mensen apart kunnen gaan zitten? De Dracaena White Stripe is hier heel geschikt voor. Door deze plant efficiënt neer te zetten, creëer je als het ware kleine plekjes zonder dat je daar een muur of grote kast voor nodig heb. Of ga voor een stoer exemplaar zoals de Strelitzia, erg mooi bij een industrieel interieur. Is de inrichting van jouw kantoor modern en strak? Kies dan een Xanadu die past hier perfect bij. Of ga voor de hippe Musa, de bananenplant met een ruig randje.

Last but not least

Zit je vast aan een budget? Een plantmetamorfose op kantoor hoeft echt niet duur te zijn. Door een mix aan materialen te gebruiken, bijvoorbeeld terracotta met een paar mooie grote keramieken eyecatchers, geef je je kantoor al een hele andere look. Probeer het maar eens uit.

Deel het resultaat van jouw plantenmetamorfose op kantoor met ons, en wij laten de leukste make-overs zien op Instagram. Succes!

 Elho

Beeld: Dezeen.com, Chicplants, Lincoln Barbour, Elho.com