De Ficus, een prachtige kamerplant

Gepost op Juli 18, 2013. door Elaine

Hier vindt u een overzicht van de verschillende Ficus soorten en kunt u uw favoriete Ficus direct online kopen en bestellen. Van Ficus Lyrata, Ficus Microcarpa, Ficus Robusta, Ficus Nitida tot Ficus Benjamini!

De Ficus is een mooie en sterke kamerplant. Geliefd omdat de Ficus heel decoratief is en voor zover bekend, niet giftig is voor huisdieren. De Ficus is er inmiddels in vele verschillende variëteiten. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van bijzondere Ficussen en een korte beschrijving van de verzorging van de Ficus:

1. Ficus -Ficus Benjamini op stam: Iedereen kent de welbekende Ficus Benjamini, een sterke plant met vele fijne blaadjes. Maar eigenlijk is de 'gewone' Ficus al een beetje ouderwets en tegenwoordig zijn met name de Ficus Benjamini op stam varianten erg populair. Deze Ficus soort is er met een mooie rechte stam, een gevlochten stam, een gedraaide stam of zelfs een decoratieve koker stam. De Ficus op stam houdt over het algemeen van een lichte standplaats en verdraagt slecht tocht, dat kan (tijdelijke) bladval veroorzaken. Toch is deze Ficus relatief gemakkelijk mooi te houden!

2. Ficus -Ficus Lyrata oftewel tabaksplant. De Ficus Lyrata heeft niets met tabak te maken, maar is een prachtige, en nog niet zo lang te verkrijgen in Nederland. Van deze Ficus zijn er twee varianten, een volblaadig met mooie, grote naar de hemel reikende kommetjes van bladeren. Deze soort is erg mooi in een middelhoge pot van 80 tot 120 cm hoog. De Ficus Lyrata op stam is onze favoriet! Wat een prachtplant! Bij de Ficus Lyrata op stam is een vrij neutrale, strakke pot genoeg want het is de plant die in de schijnwerpers staat. Deze Ficus soort heeft een lichte plek nodig, vermijd tocht en temperatuurschommelingen en deze Ficus is happy!

Ficus | Ficus Lyrata

3. Ficus -Ficus Microcarpa. Deze Ficus geeft u een prachtig schouwspel om naar te kijken door zijn kunstzinnige stam en wijsheid die van deze plant afstraalt. Ook van deze Ficus bestaan er verschillende varianten. De Ficus Microcarpa in S curve is een prachtige plant en ook hier kunt u toe met een wat gewonere pot. Omdat de plant zo bijzonder is, heeft u toch een hele artistieke en decoratieve combinatie. Maar deze Ficus combineert ook prachtig in een natuurlijke pot van tabaksblad bijvoorbeeld, of in een strakke, glossy Fiberstone pot. Hiermee creëert u een hele 'cleane' en moderne look. Kent u de Ficus Microcarpa op stam al? Deze plant heeft heel lang staan groeien om zo mooi en groot te worden! De prijs wordt vaak bepaald aan de hand van het gewicht van het hout. Des te zwaarder, des te ouder de plant. De Ficus Microcarpa is blij met een zonnige plek, een stabiele kamertemperatuur en weinig tocht.

4. Ficus -Ficus Abidjan en Robusta -donkerkleurige Ficus. De Ficus Abidjan en Ficus Robusta zijn onontdekte soorten, maar o, wat zijn ze mooi! Deze Ficussen hebben prachtig, donker blad dat in rozet achtige groepjes aan de takken groeit. Wij vinden zelf de Ficus Abidjan en Ficus Robusta op stam het allermooist. De kroon met bladeren schittert als het ware als een boeket op de kroon. Het donkere blad kleurt werkelijk prachtig tegen een lichtgekleurde muur. Deze planten hebben een onregelmatige aanvoer, het kan zijn dat u even moet wachten op uw Ficus Abidjan of Robusta, maar dan heeft u wel iets heel exclusiefs in huis.

Ficus | Ficus Robusta | Chicplants


Deze blog staat in Ficus, Grote planten, Kamerplanten en is tagged met Ficus, ficus plant, Ficus. kamerplanten

Opmerkingen