Extra grote planten: planten van 2,5 meter en hoger

Extra grote planten zijn planten vanaf 2,5 meter en hoger. De reden dat u deze niet direct van de site kunt is bestellen, is tweeledig. Ten eerste, willen wij bij de aanschaf van deze planten altijd advies geven; het is gezien de aanschafwaarde en de levensduur van de planten extra belangrijk dat u de juiste plant voor de juiste standplaats kiest. Denk hierbij aan factoren als licht, (stabiliteit van) de temperatuur, luchtvochtigheid en tocht. Ten tweede, de meeste van deze extra grote planten moeten liggend vervoerd worden omdat ze anders te hoog zijn, waardoor de bezorgkosten variëren. Indien u op zoek bent naar meerdere exemplaren extra grote planten, kunt u per e mail of telefonisch een afspraak maken. Geef svp aan waar u naar op zoek bent, dan kijken wij of de planten / bomen voorradig zijn in onze eigen kwekerij of dat we u meenemen naar één van onze gespecialiseerde kwekers. De aanschaf van dergelijk extra grote planten is maatwerk. I.v.m. de fragiliteit en logistieke kosten kunnen deze extra grote planten en bomen niet geruild worden.

Mocht u precies weten welke plant u zoekt, dan kunt u natuurlijk altijd direct een offerte aanvragen. Ook kunnen wij u telefonisch adviseren of per e mail en via onze digitale fotoservice helpen de juiste planten te kiezen, indien dat uw voorkeur heeft.

Extra grote planten op hydrocultuur en grondcultuur

Extra grote planten en planten van twee meter en groter hebben wij in veel verschillende soorten. Denk aan prachtige, woeste Strelitzia's, mega Cactussen, bijzondere Rhapissen, Japans ogende Podocarpussen, etc etc. Indien de de plant bij u goed staat qua temperatuur, tocht en zeker qua lichtwaarden, dan hoeft u zich weinig zorgen te maken over de verzorging. Een vochtigheidsmetertje kan u helpen om de vochtigheid van de kluit te bepalen, waardoor u hulp heeft bij het bepalen van de waterbehoefte van uw extra grote planten. Daarnaast zijn planten van twee meter en groter vaak al een stuk ouder en daarmee aanzienlijk sterker dan kleine en jonge planten.

Extra grote planten worden veelal in atriums, showroom en receptie ruimten geplaatst, maar zijn ook heel erg leuk, chique, origineel en eye catching als 'boom in huis' bij particulieren, indien u een ruime woonkamer of hal heeft. Sterke en zeer decoratieve, modieuze grote planten die ook perfect in huis geplaatst kunnen worden zijn bijvoorbeeld de Lyrata, de Strelitzia, de Pleomele, de Cactus en de Rhapis. Daarnaast groeit de plant met u mee en kleine kinderen geven grote planten vaak een naam. Ook vinden ze het vaak erg leuk om mee te helpen in de verzorging!

Kies de juiste pot voor uw extra grote planten en planten groter dan twee meter
 

Hou bij het selecteren van uw extra grote plant ook rekening met uw sierpot. Die moet minimaal net wat groter zijn dan de kweekpot van de plant, in binnendiameter en hoogte. Daarmee doet u uw plant een plezier en ook u zelf. De plant groeit natuurlijk nog door en daarmee ook het wortelgestel, dus net als bij kinderen, koop de pot op de groei! Een plant van twee meter of groter verpotten is geen kleinigheid, u heeft er minimaal één sterke man voor nodig, zoniet twee, die het niet erg vinden om vieze vingers te krijgen! Wij raden altijd aan om de tegelijkertijd met uw extra grote pot uw sierpot aan te schaffen. De praktijk leert ons dat mensen die al een sierpot gekocht hebben, soms teleurgesteld zijn dat hun favoriete kamerplant er niet in past....of vice versa! Bovendien is het gemakkelijker om te zien of de verhoudingen esthetisch gezien kloppen, ook al zijn daar wat trucjes voor. Over het algemeen mag de kroon niet twee keer breder zijn dan de sierpot en is een verhouding van 1/3 pot met 2/3 plant mooi, of 1:1 pot tot plant. Bent u op zoek naar een grote kamerplant maar is een kamerplant van twee meter en hoger te groot? Kijk dan eens naar deze grote kamerplanten.