Ficus

Ficus soorten, van Ficus Lyrata tot Ficus Microcarpa: hier vindt u ons luxe assortiment aan mooie Ficus soorten. Van de wat gewonere Ficus Benjamini tot aan een exotische Ficus Microcarpa op stam of donkerkleurige Abidjan. Veel van onze planten zijn voorradig, bij een enkele bijzondere soort kan een levertijd voorkomen. Zoekt u een andere soort of maat Ficus of ontvangt u graag advies omtrent uw Ficus? Bel of mail gerust, wij helpen u graag. De Ficus is een relatief sterke plant, maar de verzorging verschilt per subsoort. Zo heeft de Ficus Microcarpa wat meer zorg nodig dan de Ficus Lyrata. Over het algemeen staat de Ficus graag op een lichte plaats en houdt hij van een stabiele kamertemperatuur. Vermijd temperaturen onder de 14 graden Celsius. U ontvangt altijd een goed verzorgingsadvies bij de aanschaf van uw Ficus.

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bonsai | Ficus Microcarpa | Chicplants
  FICUS M. CARPA
  € 99,00
  Potmaat 35 cm HoogtePlants 110 cm
 2. Ficus online kopen | Chicplants
  FICUS BENJAMINA TWIST
  € 149,00
  Potmaat 35 cm HoogtePlants 150 cm
 3. Vioolbladplant | Chicplants
  FICUS LYRATA
  € 149,00
  Potmaat 36 cm HoogtePlants 160 cm
 4. Grote en bijzondere kamerplanten | Chicplants
  BONSAI MICRO GROOT
  € 149,00
  Potmaat 40 cm HoogtePlants 135 cm
 5. Grote Ficus Lyrata kamerplant met stam
  LYRATA DRAAI
  € 149,00
  Potmaat 32 cm HoogtePlants 150 cm
 6. Grote Ficus | Chicplants
  FICUS BENJAMINA CILINDER
  € 159,00
  Potmaat 35 cm HoogtePlants 160 cm
 7. Ficus Lyrata online kopen | Chicplants
  FICUS LYRATA VERTAKT
  € 159,00
  Potmaat 32 cm HoogtePlants 140 cm
 8. Ficus Panda | Voor thuis of op kantoor | Chicplants
  FICUS PANDA XL
  € 169,00
  Potmaat 36 cm HoogtePlants 170 cm
 9. Bijzondere kamerplanten op stam | Chicplants
  FICUS ABIDJAN STAM
  € 189,00
  Potmaat 32 cm HoogtePlants 170 cm
 10. Ficus Nitida online kopen | Chicplants
  FICUS NITIDA
  € 189,00
  Potmaat 40 cm HoogtePlants 170 cm
 11. Grote ficus kamerplant op stam | Chicplants
  CYATHISTIPULA STAM
  € 189,00
  Potmaat 35 cm HoogtePlants 170 cm
 12. Grote Ficus Lyrata online kopen | Chicplants
  LYRATA STAM
  € 199,00
  Potmaat 35 cm HoogtePlants 160 cm

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De Ficus: verzorging

Over het algemeen is de Ficus niet heel moeilijk in de verzorging, maar let wel op een paar puntjes. Ten eerste staat de Ficus graag licht, dus bij een raam. Elke twee meter van het raam, halveert de lichtwaarde die uw Ficus ontvangt. Daarnaast vraagt de Ficus om een stabiele kamertemperatuur -vermijd sterke schommelingen of temperaturen onder de 14 graden Celsius. Houd de plant ook uit de tocht, dit kan tijdelijke bladval veroorzaken. Na plaatsing van uw Ficus kan de plant wat tijd nodig hebben om aan de nieuwe plaats te wennen, wat bladval in deze periode is gebruikelijk voor de Ficus soorten met kleine blaadjes. Vooral voor de Ficus Microcarpa, Ficus Benjamina en Nitida zijn deze punten erg belangrijk, de andere Ficus soorten zijn wat minder gevoelig. Breng altijd een laagje korrels aan in de bodem van uw sierpot zodat overtollig water weg kan. Hier leest u wat meer over de verschillende Ficus soorten.

Zet de Ficus in als stijlelement in uw interieur

De Ficus heeft de naam een "gewone" plant te zijn. Met de nieuwe soorten is niets minder waar. Zelfs van de meest bekende Ficus soort, de Benjamina, bestaan inmiddels bijzondere varianten op stam. Deze geven een speels en sierlijk element in uw interieur, bijvoorbeeld als u twee planten herhaalt in mooie potten. Of ga voor symmetrie links en rechts van een schouw of serre deuren. De Ficus Microcarpa staat erg mooi in een interieur waar veel gewerkt wordt met Aziatische elementen of staat juist erg kunstzinnig in een modern interieur met strakke glossy hoge of lage potten. Op zoek naar een mysterieus element? Ga dan voor een mooie Ficus Robusta of Abidjan, met zijn prachtige donkerrood tot zwarte bladeren. Breng met de Ficus natuur, sfeer, stijl en rust in uw interieur!