Kamerplanten schaduw

Heeft u een mooie open plek, maar weinig licht? Kies dan voor kamerplanten die op schaduw / met weinig licht toekunnen. Om de levensduur van uw plant te verlengen, is het belangrijk om de juiste soort plant op de juiste plek te plaatsen. Is uw woonkamer donker of is er weinig licht in uw kamer? Kies dan voor kamerplanten die op een schaduw rijke plaats kunnen. Indien u een plant die eigenlijk op de volle zon moet staan op een donkere plek neerzet, zal deze snel minder mooi worden.
Pas ook de watergift aan de hoeveelheid licht aan. Kamerplanten die weinig licht krijgen en in de schaduw staan, zullen minder water verbruiken. De planten hieronder verdragen een schaduw plek of een plek met weinig licht, ook al prefereren een aantal van de geselecteerde planten een lichte plek. Let op: komt er helemaal geen licht in uw ruimte? Kies dan voor een kunstplant, geen enkele levende plant zal overleven op een plek zonder natuurlijk licht.
Prijs
Lichtbehoefte
Waterbehoefte
  Alles verwijderen
 1. Veel

2 artikel(en)

per pagina
 • arrow
  80
  Totaal
  26
  diameter
  POT

  BOOMVAREN

  € 69,00
  Met deze Dicksonia kamerplant haalt u een stukje bos in huis......
 • arrow
  110cm
  Totaal
  29cm
  diameter
  POT

  RHAPIS

  € 79,00
  Grote Rhapis palm, kan op schaduw...
  Kies uit drie maten: M, L of XL

2 artikel(en)

per pagina

Kamerplanten op weinig licht: draai de pot en voorkom scheefgroei!

De bepaling van de juiste standplaats is erg belangrijk. Deze kamerplanten kunnen met weinig licht toe, maar elke plant heeft de neiging om naar het licht toe groeien. Indien uw kamerplant in de schaduw staat, zal deze dus altijd naar de lichtbron toegroeien. Dit is geen enkel probleem; draai af en toe de plantenpot bij en u voorkomt dat uw mooie kamerplant scheef naar het licht groeit.

Schaduw kamerplanten: pas de verzorging aan aan de hoeveelheid licht

Een kamerplant leeft op water, licht, zuurstof (en voeding). Deze factoren zijn met elkaar verbonden. Des te meer schaduw, des te minder licht en des te minder zal uw kamerplant drinken. Hou daar rekening mee. Het is altijd goed om onderin de sierpot een laagje substraat of korrels aan te leggen zodat overtollig water kan wegvloeien. Hiermee voorkomt u dat de wortels nat blijven en eventueel gaan rotten. In de winter zal een plant op een schaduwplaats nog minder lichtwaarde ontvangen, dus geef uw kamerplant dan wat minder water.